Kiszervezés? Igen!

Schneck Zsolt

Schneck Zsolt

Shield Informatics CEO

Cikk megosztása:

 
Aki mindenhez ért, nem ért semmihez…
 

Profin képzett IT-s csapatot vásárol magának az, aki kiszervezi IT-infrastruktúrájának üzemeltetését. A vállalatok fő tevékenységükkel foglalkoznak, miközben nő a vállalat profitabilitása

Kiszervezés? Számunkra ez nem is kérdés. Szerencsére egyre több vállalat ismeri fel, hogy azzal a területtel érdemes foglalkoznia, ahonnan bevétele származik. A vállalat hatékony működését lehetővé tévő IT-infrastruktúra üzemeltetését pedig profikra bízzák. A számok azt mutatják, 25-30 százalékos költségcsökkenést eredményez az outsourcing, miközben megnő a vállalat rendelkezésre állása, erősebb lesz IT-biztonsága, működési kockázata pedig csökken. Kiszervezés esetén nem kell bajlódni olyan területtel, amelyhez cégen belül senki sem ért igazán. A munkaerőhiány sújtotta IT-piacon nehéz megtalálni azokat a szakembereket, akik hasonló üzemeltetési feladatokat végeznének, reális áron. A cég dolgozóinak csak a saját feladataikra kell koncentrálniuk, hiszen minden informatikai problémát megold a jól képzett IT-csapat. Ezzel még több profitot produkál az IT a vállalatnak. Nemcsak a már említett költségcsökkentés miatt, hanem azért is, mert a kollégák hatékony, zavartalan munkavégzése megérződik a vállalat profitabilitásán.

Az outsource cégnél a legújabb technológiai trendeket ismerő csapat üzemelteti az IT-infrastruktúrát, akiknek ez a szakmájuk. Profi, megfizethető csapatra mindenkinek szüksége van, IT területen is. Hiszen aki mindenhez ért, az nem ért semmihez sem. Nincsenek IT polihisztorok. Aki azt állítja magáról, hogy szakmánk minden területén otthon van, az nem mond igazat. A terület annyira szerteágazó, hogy ez egyszerűen nem lehetséges.

Forrás: ITB

Maradjon Velünk!

Legfrissebb Cikkek